Renovering af FB53 - OZ1GEJ and OZ2BX HjemmesideGå til indhold
Når traps er adskilt efter at sat oppe i godt 20 år
FB 53 Historie
Efter at have sat oppe i lidt over 20 år trængte min FB53 til en omgang renovering, jeg havde købt en ekstra FB53 i en EDR klub på Sjælland, denne havde kun været brugt ved field day og liggende. Men jeg valgte at have denne som reserve, så det blev den gamle der blev renoveret.
Jeg vil prøve at beskrive min måde at gøre det på. Antennen havde sat oppe i ca. 20 år og den var ikke helt ny da jeg satte den op. Antenne har sat i 17 meter højde, været med i adskillige storme - orkaner under nogen form for skader. Den var let at adskille, da alle skruer/møtrikker og bøjler var af rustfri stål.
Jeg bruger ståluld med sæbe, overfladen bliver blank og det gør meget lidt skade på aluminiummet
Denne compound skal bruges, for at få en super og sikker forbindelse. meget vigtig part i hele renoveringen
Man skal huske at adsklille tråden på traps og rengør dette punkt omhyggelig.
Dette punkt er meget vigtigt at dette er omhyggelig rengjort
Her ses resultatet af dårlig forbindelse - dette punkt skal have den største opmærksomhed. Billedet er IKKE fra mine traps.
10M trap klar efter rengøring, der skal DC4 fedt i hullet og omkring den selvskærende rustfrie skrue og også ved møtrik til rustfri maskinskrue
15M trap klar efter rengøring, der skal DC4 fedt i hullet og omkring den selvskærende rustfrie skrue og også ved møtrik til rustfri maskinskrue
Plastik K70 Protection er den gode løsning til bekyttelse af aluminium.
Husk at vaske hele antenne med varm vand, derefter lad den tørre godt. Derefter kan hele antenne lakkeres, helst 2 gange med 1 times mellemrum, udsatte steder kan lakkeres ekstra..
HF antenne

Til HF bruger jeg til 10M - 15M - 20M en 5 element Yagi af MRK. Fritzel FB53
Billederne er fra renoveringen af den ene af den type.
Tegningen nedenfor er af en nyere FB 53. Jeg købte alle stumper til renoveringen hos den nye producent af Fritzel antenner.Prøve opsætning af balun og dipolen


  Balun 1:1 monteret med konektor af aluminiums stripBalun er ny men resten er renoverede. Total renoveret med ny dele fra HOFI og udskiftning af alle skruer og bolter, rustfri altsammen.P.Lindberg maskinforretning har rustfrie rørclams - 25 mm, 1/2" - 35 mm, 3/4-1" - 38 mm, 1" - 45 mm, 1 1/4" - 51 mm, 1 1/2" - 64 mm, 2" du finder dem på internettet http://www.p-lindberg.dk. 
Alt færdig monteret og afprøvet, med perfekt standbølge på de 3 bånd. Hele antennen fik derefter K70 lak af 2 gange. Den skinner i måneskin.


Tilbage til indhold